Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Όχι στον αριθμό του "θηρίου"

Να μην υπάρχει ο αριθμός "666" στη νέα κάρτα του πολίτη
Με οποιονδήποτε τρόπο, θέτει ως απαραίτητο όρο η ιεραρχία
Ώστε να κάνει ένα βήμα πίσω στο φλέγον αυτό ζήτημα.
Συνιστά ψυχραιμία στους πιστούς, μέχρι τις επίσημες ανακοινώσεις


Το θέμα της "Κάρτας του Πολίτη", συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Σύνοδου. Η ιεραρχία αποφάσισε ότι για να προστατευθεί η ακεραιότητα της πίστης και ταυτόχρονα η ελευθερία της πίστης, τις οποίες προστατεύει η εκκλησία, πρέπει:

1). Η "Κάρτα του Πολίτη" δεν πρέπει να περιέχει κατ' ουδένα τρόπο εμφανή η αφανή τον αριθμό "666".
2). Επίσης κατ' ουδένα τρόπο πρέπει με αυτή να παραβιάζονται οι προσωπικές ελευθερίες.
Στις εν λόγω αποφάσεις κατέληξε η ιεραρχία μετά την εκτενή συζήτηση και σημειώνεται πως η Ιερά Σύνοδος θα αναμένει το καταρτιζόμενο σχέδιο, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την έκδοση της “κάρτας” για να τοποθετηθεί υπευθύνως.

Γι΄αυτό συνιστά στον κλήρο, τους μοναχούς και τους πιστούς να αναμένουν την τελική θέση της.

Οι συνοδικοί ιεράρχες ενημερώθηκαν από το μητροπολίτη Φιλίππων, Προκόπιο, για την κοινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, για το θέμα, την περασμένη Δευτέρα (15 Νοεμβρίου)
Στην οποία συμμετείχαν η Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως και ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, τόσο από τον χώρο της Νομικής, όσον και της Πληροφορικής, με αντικείμενο την μελέτη της εκδόσεως της "Κάρτας του Πολίτη".

Επίσης, από τη σύσκεψη προέκυψαν τα κάτωθι συμπεράσματα :

*Η Κυβέρνηση προχωρεί στην αντικατάσταση της Αστυνομικής Ταυτότητος με την "Κάρτα του Πολίτη", η τεχνολογία της οποίας θα την καθιστά απαραχάρακτη και θα προστατεύονται τα δικαιώματα των πολιτών από τη δράση του κοινού εγκλήματος.
Σε αυτή θα περιέχονται μόνο τα στοιχεία ταυτότητος του κατόχου.

*Αναμένεται από τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες να δοθεί ,προς δημόσια διαβούλευση, στις αρχές του νέου έτους 2011, και επομένως και προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, σχέδιο κειμένου με τις τεχνικές και νομικές προϋποθέσεις για την έκδοση της "Κάρτας".

*Από την πλευρά των Μελών των Συνοδικών Επιτροπών τονίσθηκε, ότι η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διαφυλάττει την ελευθερία του προσώπου και να υπερασπίζεται την ακεραιότητα της πίστεως.
Γι' αυτό :

*Τα στελέχη της Ελληνικής Κυβερνήσεως δήλωσαν, ότι συμφωνούν με τις παρατηρήσεις των Μελών των αρμοδίων Επιτροπών της Εκκλησίας και θα τις λάβουν υπ' όψιν τους.

Πηγή: http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).