Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Σήμερα η Ελλάδα σουβλίζει αρνιά


«Φωτιά» θα πάρουν σήμερα οι σούβλες, καθώς ο Έλληνας δεν αντιλαμβάνεται το Πάσχα χωρίς τον παραδοσιακό οβελία.

Ήδη, τα κάρβουνα έχουν ανάψει σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες γειτονιές των πόλεων όπου οι ταράτσες θα μετατραπούν σε υπαίθρια μπάρμπεκιου.

Παρά το χθεσινό ξενύχτι και με το στομάχι ολίγον τι «τούμπανο», οι προετοιμασίες για το μεσημεριανό γαστριμαργικό όργιο έχουν ξεκινήσει.

Φυσικά, οβελίας χωρίς γύρισμα δεν γίνεται! Αν είστε παραδοσιακοί τύποι, προτιμήστε το χειροκίνητο... άσε που είναι και καλή ευκαιρία για άσκηση.
Μόνο να έχετε υπόψη πως το γύρισμα πρέπει να είναι γρήγορο, αλλιώς το αρνάκι (ή το κοκορετσάκι) θα «αρπάξει» και, τότε, ποιός ακούει την γκρίνια -κυρίως- της νοικοκυράς.


Αν πάλι θέλετε να «αράξετε», η καλή μας η τεχνολογία είναι εδώ: συνδέεται το μηχανάκι στη σούβλα και... άρχοντες!

Σήμερα, οι νοικοκυρές έχουν ρόλο... επόπτη: το τζατζικάκι είναι έτοιμο από χθες, όλο και κάτι θα περίσσεψε από το βράδυ και το μόνο που απομένει είναι να κόψουν την σαλάτα - ε πόση ώρα και κόπο θέλει μια γαβάθα μαρούλι;

Και κάπου εδώ έρχεται η ώρα της μουσικής... παραδοσιακή βέβαια, το επιτάσσει η μέρα! Βάλτε τα κλαρίνα τύπου «θάλασσα και αλμυρό νερό» ή «παπαλάμπραινα» και, κατά το μεσημεράκι, έρχεται το μεράκλωμα με Χριστάκη, Μάκη (Χριστοδουλόπουλο) και Notis.




Προσοχή προσοχή: δεν είστε μόνοι σε αυτόν τον κόσμο, ούτε έχουν όλοι τα ίδια ακούσματα με εσάς!

Επειδή έχουμε και ένα αρνί στη μέση, μην ξεχάσετε προς το μέσον του ψησίματος να κάνετε μερικές τρύπες με ένα μαχαιράκι -κατά προτίμηση στα πόδια- για να δείτε πώς πάει το ψήσιμο.


Όταν είναι έτοιμο, κατεβάστε το από την φωτιά (εδώ είναι το σημείο όπου όλοι έρχονται για την λεγόμενη «λίγη πετσούλα να τσιμπίσω μωρέ»), βγάλτε το από την σούβλα και... έτοιμο για το τραπέζι!

Φυσικά, η κατάσταση σηκώνει κρασάκι, αλλά να έχετε και καμιά σόδα σε περίπτωση «φουσκώματος»...

Καλή διασκέδαση!


Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό μου αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).