Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Κάθε λεπτό της ζωής μας έχει ανυπολόγιστη αξία

Ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά, πού ο Θεός μας χαρίζει, είναι ο χρόνος. Ο χρόνος είναι σωστός αργαλειός, οι μέρες είναι τα στημόνια του, τα δευτερόλεπτα τα υφάδια του. Αν χάσουμε την περιουσία μας μπορεί να την ξαναφτιάξουμε. Αν χάσουμε την υγεία μας, με την βοήθεια του Θεού και των ιατρών, μπορεί να την βρούμε. Αλλά τον καιρό, πού χάσαμε, τον χάσαμε για πάντα.   Όπως κάθε ψήγμα χρυσού είναι πολύτιμο, έτσι και κάθε λεπτό του χρόνου.Ο χρόνος είναι σοφότατος σύμβουλος και ο άριστος διδάσκαλος. Εκείνος πού τον σπαταλά δεν γνωρίζει την αξία της ζωής.
Ο χρόνος της ζωής μας είναι λίγος, γίνεται δε λιγότερος όταν τον σπαταλούμε σε ματαιότητες και εξωφρενισμούς, σέ χαρτοπαίγνια και μεθύσια, σε διασκεδάσεις αμαρτωλές και λοιπές καταστρεπτικές ασωτίες, αντί να φροντίζουμε να τον χρησιμοποιούμε για την καλυτέρευση της ζωής μας στον ηθικό, πνευματικό και υλικό τομέα…. Κάθε λεπτό της ζωής μας έχει ανυπολόγιστη αξία, και ο χρόνος πού χάνεται, δεν ξαναέρχεται πίσω. Χάνεται οριστικά. Ο Απόστολος Παύλος συνιστά: "Μετά φόβου και τρόμου την εαυτών σωτηρίαν κατεργάζεσθε" (Φιλ. 2, 12), διότι ο καιρός είναι συνεσταλμένος.

Πηγή: http://www.diakonima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).