Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα είναι και σήμερα θέλουμε να είναι η Γιορτή της Μητέρας, 2 Φεβρουαρίου (Υπαπαντής) και όχι η δεύτερη Κυριακή του Μάη που μας φορτώσανε κάποιοι πριν κάμποσα χρόνια

Σϋμφωνα με παλιά Ελληνική Παράδοση σήμερα είναι η Γιορτή της Μητέρας, 2 Φεβρουαρίου (Υπαπαντής), διότι σήμερα κλείνουνε 40 μέρες από τα Χριστούγεννα και η Παναγία επήγε στην εκκλησία να "σαραντίσει".
Αυτή λοιπόν η μέρα η Ρωμιοσύνη την αφιέρωσε στη μάνα.
Δυστυχώς αυθαίρετα την δεκαετία του 1960, οι καρεκλοκένταυροι δυτικολάγνοι μας "εναρμόνισαν" με τη Δύση και έτσι πήγαν τη γιορτή της μάνας τη δεύτερη Κυριακή του Μάη (προφανώς για να πουλούνε οι έμποροι λουλούδια αφού τότε δεν υπήρχαν τα θερμοκήπια να παράγουν λουλούδια το χειμώνα)
Σαν σήμερο λοιπόν η Παναγία μας πάει τον νεογέννητο Χριστό στο Ναό και ένας γέροντας παπάς ο Συμεών τον αγκαλιάζει και λέει το περίφημο
"Νυν απολύεις τον δούλο σου Δέσποτα"
(δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση, δεν με νοιάζει τώρα Θεέ μου και να πεθάνω)
Αυτήν την υπέροχη ημέρα, που ακούμε στην Εκκλησία το μελωδικότατο απολυτίκιο (σε ήχο α')
"Χαίρε, Κεχαριτωμένη Θεοτόκε παρθένε εκ σου γαρ ανέτειλεν ο ήλιος της δικαιοσύνης, Χριστός ο Θεός ημών, φωτίζων τους εν σκότει. Ευφραίνου και συ, πρεσβύτα δίκαιε, δεξάμενος εν αγκάλαις τον ελευθερωτήν των ψυχών ημών χαριζόμενον ημίν και την ανάστασιν".
Θέλομε εμείς τη γιορτή της Μητέρας και όχι τη γλυκανάλατη γιορτή που μας φορτώσανε κάποιοι για να μιμηθούμε την Ευρώπη.

Πηγή: http://www.romioi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).