Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τα καλοκαίρια όταν δεν υπήρχαν τάμπλετς, κινητά και video games

Δεν έχουν περάσει και πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που δεν υπήρχαν κομπιούτερ , κινητά τηλέφωνα και ψηφιακά παιχνίδια. Κι όμως, θυμόμαστε λίγα από αυτή την εποχή. Τότε που αντί για μοναχικότητα στο παιχνίδι και τη διασκέδαση, όλοι οι άνθρωποι – και κυρίως τα μικρά παιδιά – επέλεγαν την ομαδικότητα, τη φαντασία και τη συνεργασία για να περνάνε καλά.
Οι περισσότεροι από μας έχουμε παιδικές αναμνήσεις από καλοκαίρια που έπρεπε να εφεύρουμε παιχνίδια με τους φίλους μας, που κοιμόμασταν το μεσημέρι αποκαμωμένοι και κουρασμένοι για να ξαναχυθούμε στο παιχνίδι το απόγευμα, που παίζαμε μπουγέλο ή που απλώς βαριόμασταν και ξαπλώναμε ανάσκελα με τους φίλους μας χαζεύοντας τον καλοκαιρινό ουρανό.
Σήμερα η φαντασία και οι ικανότητες μεγάλων και μικρών για παιχνίδι και διασκέδαση έχουν μειωθεί, καθώς όλοι είμαστε πλέον αφύσικα εξοικειωμένοι και εξαρτημένοι από τον κόσμο της τεχνολογίας.

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).