Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Η Μεταμόρφωση του Κυρίου

Ο Χριστός άρχισε να προετοιμάζει τους μαθητές του για όλα όσα επρόκειτο να του συμβούν, δηλαδή για τη σταύρωση,  την τριήμερη ταφή και την ανάσταση. Τους έλεγε επίσης ότι όποιος θέλει να τον ακολουθήσει πρέπει να απαρνηθεί τον εαυτό του, να σηκώσει τον σταυρό του και να βαδίσει στον δικό του δρόμο. Αυτός που νοιάζεται πολύ για τη ζωή του, αυτός θα χάσει την πνευματική, την αληθινή ζωή. Εκείνος που θα χάσει την επίγεια ζωή για χάρη του Χριστού, εκείνος θα κερδίσει την αιώνια, τη μέλλουσα ζωή.Μια μέρα παίρνει ο Ιησούς τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη και ανεβαίνει μ’ αυτούς στο Θαβώρ, ένα ψηλό βουνό. Κι εκεί, μπροστά στα μάτια τους, μεταμορφώθηκε. Η όψη του έλαμψε σαν ήλιος και τα ρούχα του έγιναν λαμπρά σαν το φως. Και δίπλα του φανερώθηκαν ο Προφήτης Ηλίας κι ο Μωυσής. Οι μαθητές φοβήθηκαν πολύ κι ο Πέτρος ταραγμένος είπε: «Κύριε, να στήσουμε τρεις σκηνές, μια για σένα , μια για τον Μωυσή και μια για τον Ηλία. Είναι καλά να μείνουμε εδώ». Κι ενώ ακόμα μιλούσε, ήρθε ένα φωτεινό σύννεφο και τους σκέπασε. Και μέσα από το σύννεφο ακούστηκε μια φωνή που έλεγε: «Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός. Αυτού τις διδασκαλίες να ακούτε και τις εντολές να τηρείτε». Οι μαθητές έπεσαν στο χώμα και κάλυψαν τα πρόσωπά τους. Κι ύστερα τους άγγιξε ο Ιησούς και τους είπε:
"Μη φοβάστε!".
Κι όταν σήκωσαν τα μάτια τους δεν είδαν πια κανέναν άλλον, παρά μόνον τον Ιησού.
Καθώς κατέβαιναν από το Θαβώρ, ο Κύριος τους ζήτησε να μην πουν σε κανέναν αυτό που είχαν δει, ώσπου να αναστηθεί από τους νεκρούς ο Υιός του Ανθρώπου.

Πηγή: http://www.pemptousia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).