Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Θρήνος μου

H μελέτη των έργων των πατέρων μου αποκάλυψε τι έκανε o Χριστός για το ανθρώπινο γένος, σε τι συνίσταται η πτώση του ανθρώπου, γιατί ήταν απαραίτητος ο Λυτρωτής, τι ακριβώς είναι η σωτηρία που μας χαρίζει αυτός ο Λυτρωτής. Η μελέτη των έργων των πατέρων με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι πρέπει να καλλιεργήσω, να αισθανθώ, να δω μέσα μου τη σωτηρία, χωρίς την οποία η πίστη στον Χριστό είναι νεκρή και ο Χριστιανισμός είναι μια λέξη, μια ονομασία κενή, δίχως περιεχόμενο! Η μελέτη των έργων των πατέρων με δίδαξε να κοιτάζω την αιωνιότητα ως αιωνιότητα, που μπροστά της δεν είναι τίποτα ούτε χίλια χρόνια επίγειας ζωής, πολύ περισσότερο ο μισός μόνο αιώνας που συχνά ζούμε εμείς! H μελέτη των έργων των πατέρων με δίδαξε πως η επίγεια ζωή πρέπει να είναι μια προετοιμασία για την αιωνιότητα, ένας προθάλαμος ετοιμασίας για την είσοδο μας στα μεγαλειώδη βασιλικά παλάτια του ουρανού.
Ο ορατός κόσμος δεν αξίζει να υπηρετείται από κανέναν! Με τι αμείβει αυτός τους υπηρέτες του; Πρώτα με παιχνίδια κι έπειτα με τον τάφο, με τη φθορά, μ' ένα σκοτεινό και άγνωστο μέλλον, με τον θρήνο των φίλων και με τη σύντομη λησμονιά. Οι υπηρέτες του Χριστού, όμως, αμείβονται διαφορετικά.

Άγιος Ιγνάτιος Μπριατσανίνωφ "Έργα ασκητικά"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άδεια αναδημοσίευσης:

Κάθε Αναδημοσίευση επιτρέπεται υπό τον όρο ότι θα γίνεται αναφορά προέλευσης του ληφθέντος περιεχομένου από τον παρόντα Ιστοτόπο με παραπομπή (link).